SBM

Az SBM (Science & BioMaterials) a rekonstrukciós és csontsebészeti szintetikus implantátumok tervezésére, gyártására és forgalmazására specializálódott. A cég hitvallása: innováció a páciens szolgálatában.

1991 óta az SBM az ortopédiai sebészetben, traumatológiában és idegsebészetben használt csontsebészeti rendszerek tervezésére, gyártására és forgalmazására specializálódott.

Az SBM nemcsak az első vállalat volt, amely Európában bevezette a trikalcium-foszfátot a csontátültetések elvégzésére, hanem 1996-ban feltalálója volt az első, valgust előidéző, nyitott szélű sípcsont-osteotómiákhoz használt implantátumoknak is. Ma az S.B.M. továbbra is kiemelkedik a biokompozit implantátumok, például a Duosorb gyártása terén szerzett egyedülálló know-how-jával, amely lehetővé teszi a mechanikai ellenállással, rugalmassággal és csontvezetéssel rendelkező felszívódó implantátumok létrehozását.

30 éves tapasztalatával az SBM minden évben új termékeket hoz a piacra, amelyek hatékonyságát és hírnevét a világ több mint 45 országában ismerik el. Az SBM referenciarendszereket kínál az ortopédiai sebészetben a csontpótlásokhoz, a térd körüli osteotómiákhoz, az ACL rekonstrukcióhoz és a rotátorköpeny rekonstrukciójához.

A csontpótlás az ortopédiai, traumatológiai és fogászati ​​sebészetben általánossá vált eljárás. A csontátültetések száma folyamatosan növekszik. Valójában a csont a leggyakrabban átültetett szövet az emberi testben.

A csontpótló implantátumok és rendszerek különféle formában állnak rendelkezésre, hogy a legjobban illeszkedjenek a kitöltendő üregekhez, függetlenül azok eredetétől vagy morfológiájától. Felszívódóak, biokompatibilisek, bioaktívak és oszteokonduktívak (az oszteogenezis elősegítésére szolgálnak). A csontban található ásványi fázishoz nagyon hasonló kémiai összetétellel rendelkeznek és 100%-ban szintetikusak, így maximális betegbiztonságot nyújtanak mind mikrobiológiailag, mind a csontok gyógyulása és megszilárdítása szempontjából.

A különösen szigorú előírásokkal rendelkező piacokon felnőve az SBM kidolgozott egy ISO 13485 (2016) és ISO 14001 (2015) tanúsítvánnyal rendelkező minőségirányítási rendszert, amely biztosítja a biztonságot a tervezéstől a megvalósításig.

Ezenkívül az SBM volt az első európai vállalat, amely 1993-ban megkapta a CE-jelölést a szintetikus csontpótló implantátumok (tiszta trikalcium-foszfát – Biosorb) számára Európában, és 2003-ban megkapta az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (Food and Drug Administration) jóváhagyását.

Az SBM hivatalos weboldala: https://www.sbm-france.com

A katalógusokat megtalálja a LETÖLTÉSEK oldalon, amely jelszóval védett.
A megtekintéshez kérjük vegye fel velünk a KAPCSOLAT-ot!