Meidrix Biomedicals GmbH

A meidrix biomedicals GmbH úttörő a természetes, nagy tisztaságú kollagénen alapuló ízületi porc-regeneráció területén. Az innovatív orvosbiológiai cég 2012-ben dobta piacra első, sejtmentes, kollagén implantátumát az ízületi porckárosodások kezelésére.

A szabadalmaztatott ChondroFiller® implantátum arra ösztönzi a szervezetet, hogy átalakítsa a rendelkezésre álló mátrixot és magát a porcot képezze. Evvel a termékinnovációval a porc-regenerációt szolgáló implantátumok új generációja valósult meg. Jelenleg ez a világ első kollagénből készült folyékony implantátuma, amely artroszkópos behelyezés után közvetlenül a porc-defektusban szilárdul meg.

Más ízületi porckárosodás kezelési eljárásaival ellentétben ennek számos előnye van:

  • Csak egy arthroszkópos műtétre van szükség
  • A beavatkozás nem sérti meg az egészséges porcokat
  • A csont sértetlen marad a kezelés során
  • A regenerálódott porc hasonló a természetes emberi porchoz
  • Különösen kíméletes, hatékony és olcsó módszer (egyéb műtéti eljárásokkal összehasonlítva)
  • Lehetővé teszi az ízületi porc károsodásának hosszú távú kezelését
A porckárosodást konzervatív kezeléssel nem lehet meggyógyítani, csak a tüneteket enyhíteni, a porckopást lassítani. Ha a porckárosodást nem kezelik, az gyakran korai osteoarthritishez vezethet.

A Chondrofiller kezelés jelenleg egyedülálló módszer, patkányfarokból biotechnológiai módszerrel elkészített, kocsonyaszerűre megkötő, üvegporc alapanyagot fecskendeznek be a lecsupaszított ízületi felszínre. Ezalatt a művi felszín alatt MRI-vel igazolt saját üvegporcfelszín épül fel fél-egy év alatt. A technológia Németországban fejlesztett, ma az egyik legmodernebbnek mondható.

 

Miért előnyös ez a betegnek? Jelentős porckopásos betegségeknél is alkalmazható, a térdkalács porcfelszíne is pótolható. Üvegporc épül fel, amely nem másodlagos rostosporc.

A Meidrix Biomedicals GmbH hivatalos weboldala: https://meidrix.de

A katalógusokat megtalálja a LETÖLTÉSEK oldalon, amely jelszóval védett.
A megtekintéshez kérjük vegye fel velünk a KAPCSOLAT-ot!